Операция в УМБАЛ-Бургас вдигна на крака сакат млад мъж


Операция в УМБАЛ-Бургас вдигна на крака сакат млад мъж
Снимка: УМБАЛ-Бургас
09 Ноември 2017, Четвъртък


Ортопедите от най-голямата болница в Бургаска област приели случая като огромно професионално предизвикателство

Автор: Десант

21-годишният Румен Русев отново може да ходи, благодарение на отделението по ортопедия на УМБАЛ-Бургас. Преди да попадне в болницата, той се мъчил с недъг, който блокирал движенията му.

Левият  крак бил така изкривен, че той не можел да стъпва на него – влачил го по земята, трудно работел и се е чувствал половин човек. След сложна операция, продължила повече от 5 часа, крайникът е изправен и върнат в нормалното си състояние, съобщават от най-голямото лечебно заведение в Бургаска област.

Преди няколко години младият мъж си счупил крака при падане. Направена му е операция, която се оказала неуспешна. Кракът се изкривил и скъсил, а всяко движение предизвиквало болка.

Румен търсил помощ при много специалисти, но единствено ортопедите в УМБАЛ-Бургас приели този сложен случай за истинско професионално предизвикателство

Те взели решение да извършат сложна операция, при която костта да бъде счупена отново, след това е стабилизирана със специални импланти, за да зарасне в правилната посока.  

Тази хирургична намеса не е рутинна – такива операции се правят по не повече от 5 на година у нас“, разказва лекуващият лекар на Румен Русев – д-р Стоян Христов. Прогнозата обаче е добра – Румен ще може да ходи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки