Условни присъди за двете ромки, нападнали социални работници в Кюстендил


Условни присъди за двете ромки, нападнали социални работници в Кюстендил
Снимка: Дарик
08 Ноември 2017, Сряда


„Наказанието” им е да заплатят и направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на по 60 лева за всяка

Автор: Янко Георгиев

Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите ромки Ж. Асенова и А. Димитрова, обвинени за нанесени телесни повреди на длъжностни лица и хулиганство.
        
На 23 февруари т.г. в гр. Кюстендил, в изнесено работно място на Дирекция „Социално подпомагане“ в циганския кв. „Изток“, Асенова и Димитрова причинили на длъжностни лица – социални работници, леки телесни повреди.

На двете пострадали по време на изпълнение на служебните им задължения били нанесени удари с ръце и крака, довели до контузии по различни части на лицето и тялото, отоци, охлузвания и натъртвания.

Подсъдимите се държали непристойно, грубо нарушавайки обществения ред и изразявали явно неуважение към околните. Асенова и Димитрова буйствали, викали, проявявали агресия и арогантно отправяли на висок тон обидни думи, епитети и закани спрямо социалните работници.

За извършените престъпления на Ж. Асенова и А. Димитрова са наложени наказания от по четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по телевизия „Кабел Сат Запад“.

Двете подсъдими следва да заплатят и направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на по шестдесет лева за всяка, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки