Прокуратурата с протест срещу предсрочното освобождаване на Йосиф Йосифов - Йоско


Прокуратурата с протест срещу предсрочното освобождаване на Йосиф Йосифов - Йоско
08 Ноември 2017, Сряда


Осъденият не е изпълнявал програмата за придобиване на междуличностни умения и намаляване на агресията, се казва в протеста на СГС

Автор: Янко Крумов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе днес частен протест в съда срещу решението на Софийски градски съд (СГС) за предсрочното освобождаване на осъдения Йосиф Йосифов.

В хода на съдебното заседание наблюдаващият прокурор е изразил становище да се остави без уважение молбата на лишения от свобода, тъй като не са налице доказателства за поправяне на дееца, съгласно изискванията на чл. 70 от Наказателния кодекс.

След постановяване на решението за допускане на условно предсрочно освобождаване и с оглед на това незабавно е бил изготвен частен протест.

В него представителят на СГП е изтъкнал, че съдът е дал по-голям превес на данните в подкрепа на условното предсрочно освобождаване на Йосифов. Обективно не е отчел, че целите на наказанието все още не са постигнати в пълен обем, включително осъденият не е изпълнявал програмата за придобиване на междуличностни умения, толериране на различните и намаляване на агресията, се казва в протеста на прокуратурата.
 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки