Холандци пуснаха петиция: „Спрете клането в България!”


Холандци пуснаха петиция: „Спрете клането в България!”
Снимка: ZaPernik.com
08 Ноември 2017, Сряда


Перничанка разнася из различни институции проба от отровната храна, от която умряха в мъки десетки пернишки кучета, всички си правят оглушки




Автор: Десант

Нито една институция в Перник не е пожелала да прибере отровата, пръсната из града, от която стотици бездомни кучета умряха в страшни мъки и една жена се разболя. 

Това съобщава перничанката Аделина Александрова, която е намерила отрова в миньорския град и сигнализирала институциите.

„Отровната храна се разходи до всички институции и отново е в колата ми”, отбелязва тя в страницата си във „Фейсбук", цитирана от местния сайт ZaPernik.com.

Аделина е написала сигнал с входящ номер до Областната дирекция за безопасност на храните в Перник. Когато иска да предостави „доказателството”, служителка й отговаря: „Не знам дали е на улицата, но ето тук са застрашени хората, които работят… ние няма къде да го съхраняваме това нещо“.

Перничанката разкрива още скандални подробности относно одисеята си с отровната храна: „Подадохме сигнал на тел. 112, полицаите дойдоха и го видяха, казаха, че дъжда го е валяло, че това нещо смърди и никой нямало да го яде. И си тръгнаха. Събрахме отровата, отидохме в полицията, никой не я взе... Направо не мога да повярвам какво се случва” - обобщава тя.

По повод тоталната неадекватност и незаинтересованост на институциите, пернишката медия изтъква, че в момента с проблема са се заели... холандски природозащитници! От Холандия са пуснали петиция по повод масовото изтравяне на пернишките кучета, озаглавена „Спрете клането в България!”.

​Междувременно, ZaPernik.com вчера информира, че трима малчугани са били предупредени от госпожата в детската градина, че кучетата ще бъдат изтровени. И те окачили надписи по дърветата с призив : „Не тровете кучетата!”.

Изумяващо е, че толкова време така и не се намери начин да се сложи край на зловещата история с отровените пернишки кучета. Както писахме неотдавна, на територията на България няма лаборатория, която да изследва какъв тип е отровата. Това евентуално може да стане в някаква полицейска лаборатория, но очевидно органите на реда не си дават много зор. Все още не е ясно и кой разхвърля из миньорския град токсичните примамки.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки