Внимание! Нова измама! Атакуват профили в ePay


Внимание! Нова измама! Атакуват профили в ePay
07 Ноември 2017, Вторник


За Бога, хора, отваряйте си очите!

Автор: Янко Крумов

В електронните пощи тези дни циркулира фалшиво уведомление от името на платформата за онлайн плащания ePay. Потребителите биват информирани, че профилът им „е отворен в нов браузър, за да извършите необичайна дейност". Затова се налагало „да потвърдите данните си незабавно".

Следващото изречение казва горе-долу същото, но доста по-нескопосано преведено, най-вероятно от чичко Гугъл: „След като разгледате активността си в профила си, ePay защитеният отдел е забелязал някаква незаконна и необичайна дейност".



Следва заплахата, че „в случай че не актуализирате данните си, профилът ви ще бъде затворен за 48 часа".

Накрая писмото е увенчано с поздрав на английски език: „With respect, ePay.bg, ePay.bg Account Support".

Ако пишещият тези редове имаше профил в ePay.bg, можеше и да се върже на примамката, да вземе да си „актуализира данните" и даже доверчиво да ги изпрати на същия този „Account Support". И не ми се мисли какво можеше да се случи след това... То е ясно - изпразване на сметката ми.

За щастие обаче, нямам регистрация във въпросната онлайн платформа, така че бързо схванах, че това е поредната уловка за наивници. Иначе защо някой щеше да ми праща такова съобщение, при положение, че не съм клиент на компанията?! Нали?! 

„За Бога, братя, не купувайте!" - бе казал един служебен министър, който с тази си фраза остана в историята. Бих рекъл: „За Бога, хора, отваряйте си очите! Мошеници ви дебнат от всеки ъгъл!".


В категории: Новини , Разследвания , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки