Христиан Митев: Ревизията на приватизационните сделки може да върне чувството на справедливост у българските граждани


Христиан Митев: Ревизията на приватизационните сделки може да върне чувството на справедливост у българските граждани
07 Ноември 2017, Вторник


Това е част от предизборната програма на НФСБ и патриотите

Автор: Десант

„Идеята за ревизиране на приватизационните сделки е заложена в предизборните програми на НФСБ и патриотичната коалиция още през 2014 г, както и сега - през 2017. Във всичките случаи сме разглеждали това не като акт, насочен срещу някого, а като възможност да се върне чувството на справедливост у българските граждани“.

Това заяви народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев в коментара си за настоящата идея на ГЕРБ да се разследват приватизационните сделки на прехода. В участието си в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия той уточни, че идеята е добра, но тя трябва да се реализира като се съблюдават принципите, заложени в Конституцията.

Все още няма готов законопроект, работата е на етап идеен проект, стана ясно от думите на Христиан Митев. „В единия вариант се предлага да няма давност по отношение на престъпления, свързани с приватизацията. В другия се предлага  възобновяване на давност и на срок. Това означава, че ако е изтекъл или изтича давностният срок за наказателно преследване на евентуално извършено престъпление, той да може да започне отначало", уточни народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки