Община Банско иска да превърне бившата казарма в място за спорт и отдих


Община Банско иска да превърне бившата казарма в място за спорт и отдих
07 Ноември 2017, Вторник


Търсят се инвеститори да осъществят това намерение, но да не вдигат хотели и казина

Автор: Десант

Община Банско иска да превърне бившата казарма в място за спорт и отдих. Но все още няма инвеститор, който да вложи средства за превръщането на някогашното военно поделение в предпочитана дестинация за туристите.

„Преди време се появи инвеститор, но после се отказа. А и за нас нещата не бяха приемливи. Той каза, че ще направи спортна база – игрища, басейн. Но трябва да изкарва пари и пожела да построи висок хотел, за да използва пълноценно площите около него, което не приемаме. Искаше да прави голямо  казино, огромен СПА център, но това не е в дневния ред на нашата община”, заявява кметът на Банско – Георги Икономов пред Кмета.бг.

От няколко години общината стопанисва 160 декара в бившата казарма. Според градоначалника там е най-добре да се изгради спортна инфраструктура – за футбол, баскетбол, плуване, волейбол, стени за катерене, хандбал, тенис на корт.

За целта обаче са необходими поне 10 милиона лева инвестиция. „Трябва частна инициатива. Не е важно само да построиш базата, а и да се поддържа. Защото има разходи за отопление, охрана, ток, вода" - допълва Икономов. Той дава пример с турски инвестори, които вдигат в Анталия, където водят отбори от цял свят.

Иначе градоначалникът на Банско е категоричен, че общинската администрация не спира да търси решение на този въпрос.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки