Прокуратурата изнесе зловещи подробности за убийството в столичния кв. „Павлово“


Прокуратурата изнесе зловещи подробности за убийството в столичния кв. „Павлово“
Комисар Ивайло Иванов Снимка: Труд
06 Ноември 2017, Понеделник


Убиецът е синът на жертвата. 24-годишният младеж е направил пълни признания

Автор: Янко Крумов

Синът на убития в нощта срещу събота в столичния кв. "Павлово" 51-годишен мъж е задържан и обвинен като извършител на престъплението, обявиха в понеделник ръководителите на СДВР и Софйската градска прокуратура – Ивайло Иванов и Емилия Русинова.

24-годишният мъж е направил пълни самопризнания, като разследващите са работили с него в продължение на 24 часа без прекъсване, уточни шефът на столичната полиция.

Първоначално той се е опитал да изгради защитна версия, с която да заблуди полицаите, но накрая признал вината си. Впоследствие задържаният е участвал и в следствен експеримент, при който показал на разследващите къде точно в Боянската река е изхвърлил дрехите, с които е извършил убийството, съобщава mediapool.bg.

Полицията е насочила разследването в тази посока още в началото, тъй като жертвата е открита в апартамента си по бельо, а и липсвали следи от взлом – т.е. всичко сочело, че убитият е отворил на свой близък или познат, след като е бил събуден.

По думите на Иванов задържаният предварително е планирал престъплението и то не е плод на някаква моментна емоция. За целта синът на жертвата взел със себе си нож от жилището си в Мало Бучино, както и резервни дрехи, които да облече след убийството.

Непосредствено преди да го извърши младият мъж бил с приятели, пред които заявил, че има такова намерение. Никой от тях обаче не приел думите му сериозно. Един от приятелите му дори го закарал до района, в който живеел баща му, но според шефа на СДВР има вероятност той въобще да не е знаел къде отиват.

При самото убийство синът е действал сам, категоричен беше Иванов.

Той отказа да назове името му, но по неофициална информация става въпрос за Севелин Николов. Баща му, който бе многократно наръган с нож в нощта срещу събота, пък е Жоро Николов.

Сигнал за престъплението бе подаден часове по-късно – около 13.00 часа в събота. Засега основната версия е, че синът е решил да убие баща си заради натрупана през годините омраза към него. Жоро Николов е разведен с майката на обвиняемия, но разследващите имат данни, че в миналото е посягал и на двамата.

Това обаче трябва да бъде проверено допълнително, добави Иванов. Обвиненият Севелин Николов е признал още пред разследващите, че системно употребявал наркотици.

Според показанията на негови приятели вечерта преди убийството той пушил марихуана и взел амфетамини. Все още не е готова експертизата, назначена, за да установи точно какво е употребил заподозреният.
Източник: mediapool.bg


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки