„Палежи и грабежи“ по творби на Хайтов с премиера в Родопския театър в Смолян


„Палежи и грабежи“ по творби на Хайтов с премиера в Родопския театър в Смолян
06 Ноември 2017, Понеделник


С постановката и с изложба ще бъде отбелязана 50-годишнината от първото издание на „Диви разкази“

Автор: Десант

Във връзка с 50-годишнината от първото издание на „Диви разкази“ от  Николай Хайтов и по повод на постановката „Палежи и грабежи“ по негови творби, Клубът на дейците на културата и Родопският драматичен театър организират на 7 ноември, вторник, от 18 часа във фоайето на театъра откриването на изложба и представяне на най-новото издание на емблематичния сборник с разкази. То е дело на ИК „Захари Стоянов“ и Фондация „Памет“.

След изложбата и представянето на сборника, в 19 часа започва представлението „Палежи и грабежи“ - театрална игра по разкази и пиеси на Николай Хайтов, по драматургия и режисура на Юрий Дачев, в което участва цялата трупа на театъра.



Николай Хайтов създава разказа „Палежи и грабежи”, който е в основата на спектакъла, в края на 70-те години на миналия век.

Какво се случва с наследниците на неговите герои днес? Какво от киното на онова време е оцеляло и какво изчезнало безвъзвратно? Какви са опорите на днешните хора от масовката да живеят и се усмихват, без да са в центъра на кадъра, на новите времена и новите филми? Постановката среща публиката с героите и въпросите им в това смешно-тъжно представление, вдъхновено от света на големия български писател.


В категории: Духовни средища , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки