Този месец започват да ремонтират Аспаруховия мост


Този месец започват да ремонтират Аспаруховия мост
06 Ноември 2017, Понеделник


В отговор на питане на депутат от "Обединени патриоти" става ясно, че дейностите трябва да приключат до края на годината

Автор: Десант

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна трябва да започне в рамките на този месец и да приключи до края на годината. Ще се работи по възстановяване на конструкцията на съоръжения с номера 2 и 4, които бяха ремонтирани преди началото на летния сезон. Това съобщава сайтът Moreto.net.

При изпълнението на ремонта няма да има ограничение на движението. Само трафикът по ул. "Девня" ще бъде ограничен частично съобразно строителния график. Това гласи писмено становище от 3 ноември на министъра на регионалното развитие Николай Нанков в отговор на питане от депутата от "Обединени патриоти" Николай Александров по време на парламентарен контрол.

Още на 20 октомври народният представител е искал информация от ресорното ведомство за това кога ще започне реконструкцията на моста. Той се е интересувал също дали ще бъде изграден и алтернативен маршрут, който да свързва Варна с "Аспарухово".

От Moreto.net припомнят, че ремонтните дейности е трябвало да започнат още на 24 октомври, като движението следваше да се осъществява в едното платно. Заради лошите метеорологични условия обаче това беше отложено.

И до днес от Агенция „Пътна инфраструктура" все още не са отговорили на въпроса на Moreto.net за датата, от която ще стартира реконструкцията.

В отговора на министър Нанков до депутата Николай Александров обаче е разписано, че дейностите през ноември ще включват почистване на корозиралата армировка, полагане на антикорозионни материали по откритата армировка, възстановяване на бетоновото покритие и полагане на предпазващ слой от саниращ материал по цялата повърхност на долното строене.

Предстои и ремонт на съоръжение 6, за който има изготвен проект и количествено-стойностна сметка за предвидените строителни работи. При осигуряване на финансов ресурс, ремонтните дейности ще започнат след края на зимния сезон и ще бъде определен алтернативен маршрут, обяснява още регионалният министър.

Той припомня, че през 2016 г. със средства от държавния бюджет започна поетапно обновяване и бяха ремонтирани три от съоръженията на моста в посока Варна, идвайки от квартал "Аспарухово" и автомагистрала "Черно море". 

Аспаруховият мост е част от републикански път I - 9, свързващ Варна с Бургас. В експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на ж.к. "Аспарухово" с останалите квартали на Варна. Състои се от общо 11 съоръжения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки