С панихида бе почетена паметта на загиналите герои за Отечеството


С панихида бе почетена паметта на загиналите герои за Отечеството
Снимка: БТА
04 Ноември 2017, Събота


На ритуала присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и др. 

Автор: Янко Георгиев

Панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница беше отслужена от Тивериополския епископ Тихон пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира, както и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. 

На ритуала присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на МО, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи, депутати.

Бог да ви дава сили в трудните за Българската армия времена и той никой път да не ви оставя в изнемога, се помоли епископ Тирон. Нека се окажем достойни наследници на нашия народ, призова той. По думите му духът на българския воин е нещо, което едва ли има в този жив свят.

Присъстващите коленичиха да почетат паметта на загиналите герои. На военния мемориал бяха поднесени венци и цветя от държавни институции и посолства.
Източник: БТА


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки