271 здравни специалисти получиха днес своите дипломи в МУ-Варна


271 здравни специалисти получиха днес своите дипломи в МУ-Варна
04 Ноември 2017, Събота


Специализираната акушеро-гинекологична болница  „Проф. д-р Димитър Стаматов“ осигури 10 работни места за абсолвентите, а Майчин дом- Варна – 4 места за „Медицинска сестра“ и 3 места за „Акушерка“

Автор: Десант

На тържествена церемония в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна днес се дипломираха 271 специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на МУ-Варна.

Сред завършилите студенти е и първият випуск в България на специалността „Опазване и контрол на общественото здраве“- ОКС магистър.



Абсолвентите са от общо 9 специалности - в образователно-квалификационни степени „Бакалавър" и „Магистър" - "Медицинска сестра", "Акушерка", "Управление на здравните грижи", "Здравен мениджмънт", „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Фармацевтичен мениджмънт", „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА".

Отличнички на випуска са Марина Иванова Барбова- Станкова, Марияна Иванова Йорданова и Анелия Христова Николова, a 57 от абсолвентите завършват с успех над 5,50.

Ректорът на МУ – Варна  проф. д-р Красимир Иванов се обърна към абсолвентите с думите: „Не спирайте да се самоосъвършенствате и да ставате все по-добри с всеки изминал ден. Само така успехът ще бъде винаги с вас и ще намирате истинско удовлетворение от свършената работа. И още нещо - помнете, че вратите ни винаги ще бъдат отворени за вас, за да ви посрещнем като преподаватели или като практикуващи специалисти.“

Университетска болница „Св. Марина" – Варна осигури работни места на всички дипломанти от специалност „Медицинска сестра“, като даде възможност на първите 5 от тях да изберат и отделението, в което искат да работят.

Специализираната акушеро-гинекологична болница  „Проф. д-р Димитър Стаматов“ осигури 10 работни места за абсолвентите, а Майчин дом-Варна – 4 места за „Медицинска сестра“ и 3 места за „Акушерка“.




В категории: Новини , Здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки