Военноморските сили почетоха във Варна и Бургас паметта на загиналите за свободата на България


Военноморските сили почетоха във Варна и Бургас паметта на загиналите за свободата на България
04 Ноември 2017, Събота


Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва и бяха поднесени венци и цветя

Автор: Янко Георгиев

Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни ритуали с панихиди в памет на загиналите във войните български воини.

На 4 ноември представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна и Бургас.

На ритуала в град Варна, организиран съвместно от Варненска и Великопреславска Света митрополия и командването на Военноморските сили, участваха Представителният духов оркестър и почетен караул от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, представители на държавната и местна власт.

В района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.” строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от началника на Щаба на ВМС капитан І ранг Георги Пенев. Варненския и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва и бяха поднесени венци и цветя.

Бяха поднесени цветя и на гроба на капитан І ранг Димитър Добрев.

На ритуала в град Бургас участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Бургас и представителния духов оркестър на община Бургас. Строят на представителните блокове бе приет от началника на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков.

Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха  представители на държавната и местна власт от град Бургас. Представители на бургаското духовенство отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите. Ритуала продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки