Разширенето на пътя Бургас-Слънчев бряг готово до началото на новия летен сезон?


Разширенето на пътя Бургас-Слънчев бряг готово до началото на новия летен сезон?
04 Ноември 2017, Събота


В момента по трасето се извършват изкопни дейности, а от днес започват и насипи

Автор: Силвия Горанова

До началото на новия летен сезон разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг в участъка Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой, трябва бъде завършено и пуснато в експлоатация.

В момента по трасето се извършват изкопни дейности, а от днес започват и насипи. Това стана ясно  по време на инспекцията на строително-монтажните дейности на пътя, в която се включиха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.



При огледа беше засегнат и въпросът с исканията за кръгово кръстовище, което да свързва общинския път Ахелой – Тънково и четирилентовия обход, като ще се търсят решения. Заради оценката на въздействието върху околната среда по трасетата ще има нови водостоци, огради за земноводни и влечуги и  шумозащитни съоръжения.

Беше обърнато внимание на високата концентрация на пътно-транспортни произшествия с много загинали на пътя Бургас – Слънчев бряг, който е едно от най-натоварените трасета и разширяването му е приоритет.

До началото на май трябва да приключат процедури по отчуждаване и да има издадено разрешение за строеж за участък от 1,2 км в частта на обхода на Поморие, който се очаква да започне да се изгражда през 2018 година.

Преди инспекцията на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, премиерът Борисов и министър Нанков участваха в съвещание с кризисния щаб след наводненията в региона с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски и областният управител Вълчо Чолаков.

Изцяло ще бъде възстановена инфраструктурата в населените места, засегнати от наводнението, за което са нужни 4,3 млн. лв. Предвижда се  изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. „Меден рудник“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки