Окончателно: Резиденцията на Къпинчо ще бъде продадена на търг


Окончателно: Резиденцията на Къпинчо ще бъде продадена на търг
Снимки: troyan21.com
03 Ноември 2017, Петък


Имотът е строен през соца за база на тогавашния държавен глава Тодор Живков

Автор: Десант

Резиденцията на Къпинчо в едноименния парк над Троян ще се продава на търг, а не с конкурс, каквото бе първоначалното предложение на троянския кмет и неговата общинска администрация. Началната цена е 305 хиляди лв. Това е окончателното решение на местните старейшини, което те взеха на последната си сесия миналия четвъртък, съобщават троянските медии.

Апетитният общински имот, състоящ се от две масивни сгради с обща разгърната застроена площ 724 кв. м, е разположен на терен от 9,5 дка и вече над две десетилетия пустее и се руши на воля. Сградите са порутени, покривите им са полуразрушени, в помещенията има течове, на много места мазилката е паднала; повечето прозорци са потрошени...



Резиденцията е строена по времето на соца за база на тогавашния държавен глава Тодор Живков. Наблизо е изградена и хеликоптерна площадка - за правителствени нужди естествено.

Мястото е изключително атрактивно - то е близо до града, в много красива тиха местност с очарователна гледка към Троянския Балкан.

Говори се, че известен троянски бизнесмен проявява жив интерес към някогашната резиденция, което обяснява придвижването на идеята за продажбата на имота към съответната процедура за осъществяването й.


В категории: Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки