Турция се е извинила за случая с бития българин на „Лесово”


Турция се е извинила за случая с бития българин на „Лесово”
03 Ноември 2017, Петък


Това съобщи пред бТВ тази сутрин външният министър Екатерина Захариева. Инцидентът е записан на камери, българската прокуратура разследва случая

Автор: Силвия Горанова

Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай на бит български турист от турски гранични полицаи. Това обяви предаването „Тази сутрин” по bTV външният министър Екатерина Захариева.

Случаят е записан на камера и по него тече разследване.

„Гранична полиция” веднага е сигнализирала колегите си в Турция. Получили са извинение и уверение, че казусът ще се разгледа внимателно, и ако се потвърди, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан, обясни министърът.

„Надявам се да предприемат мерки срещу служителя, който е извършил това”, посочи Захариева. В момента българската прокуратура също разследва случая, допълни тя.

Вицепремиерът и външен министър посочи, че съжалява за оставката на здравния министър проф. Николай Петров. 

„Проф. Петров буквално ни каза: Не съм градил име 60 г., за да бъде омаскарено. Постът не ми е самоцел, важно е да се запази и репутацията на кабинета. Фактите са факти, имало е разследване на органите, не е установено извършване на престъпление”, заяви Захариева.

Според нея не може да се твърди, че проф. Петров е прикривал нещо.

Тя не можа да каже кои са спряганите имена за нов здравен министър, а по думите й решението ще бъде на премиера.

Захариева очаква мониторинговият доклад на Брюксел за България да бъде обективен, както всеки път. Надявам се да се отчетат и положителните неща, изтъкна вицепремиерът.

„Те искат да видят невъзвратимост на процесите и напредък по делата с голям обществен интерес. За организираната престъпност отчитат, че има огромна разлика отпреди 10 г. По отношение на корупцията обаче има още какво да се желае и фактът е, че ние също го признаваме”, отбеляза министърът.

Тя изтъкна, че има доста започнати дела и трябва да видим как ще продължат в съдебна фаза и дали ще има осъдителни присъди. „Има доста министри, депутати и кметове, които са обвиняеми или пък се разследват в момента”, допълни Захариева.


В категории: Свят , Политика , Международна политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
03.11.2017 13:19:25
0
0
DA,AMA,,SLUZITELJA,, NE E BIL EDIN,A TRIMA!KATO DVAMA SA GO NALAGALI,A TREDIJA GO E DARZAL ZA DREXITE!OSTANALITE NJAMA LI DA BADAT NAKAZANI?!DA NE GOVORIM 4EPRESTAPLENIETO STAVA NA BALGARSKA TERITORIJA NA KOJATO TEZI NJAMAT NIKAKVI PRAVA!IMA SI BALGARSKI VLASTI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки