Доц. Бони Петрунова поема засега поста на Божидар Димитров


Доц. Бони Петрунова поема засега поста на Божидар Димитров
02 Ноември 2017, Четвъртък


Тя е признат археолог, ръководител на много експедиции и проекти

Автор: Десант

Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за изпълняващ длъжността директор на Националния исторически музей, докато длъжността бъде заета въз основа на конкурс, съобщават от Министерството на културата.

Доц. д-р Петрунова е признат археолог, ръководител на много експедиции и проекти. Била е зам.-министър на културата, заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ-БАН). Ръководител на Секция по средновековна археология при НАИМ-БАН.

Под нейно ръководство  са проведени повече от 50 археологически експедиции - теренни проучвания и разкопки. Тя ръководи и различни проекти, свързани с археологически проучвания, туризъм, популяризиране и опазване на българското културно-историческо наследство. Автор е на повече от 200 книги, статии, монографии и научно-популярни публикации.

Доц. д-р Бони Петрунова  заема поста на досегашния директор на музея Божидар Димитров, който се пенсионира. Той ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Церемонията ще се проведе в петък, 3 ноември, от 11 ч. в галерия „Средец“ в Министерството на културата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки