Генерал-лейтенант Андрей Боцев похвали личния състав на 24-а авиационна база


Генерал-лейтенант Андрей Боцев похвали личния състав на 24-а авиационна база
01 Ноември 2017, Сряда


Въпреки ограниченията и отлаганата с години модернизация, вие изпълнявате функциите и задачите си отлично, каза началникът на отбраната

Автор: Десант

„Благодаря, че продължавате традицията на поколенията крумовци, посветили себе си на военната вертолетна авиация, и безспорно отстоявате мястото на военното формирование във вида въоръжени сили, в Българската армия, в системата за национална и колективна сигурност“.

Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев в обръщението си към ръководството и личния състав на 24-а авиационна база - Крумово по случай 56 години от нейното създаване.

„Въпреки ресурсните ограничения, липсата на части, отлаганата с години модернизация – всичко това, което обезсърчава и изпитва волята на всеки воин да се доказва в професията, вие ежедневно показвате, че искате и можете да изпълнявате отлично функциите и задачите си, да се мерите по качества с колегите си от държави с много по-голяма финансова осигуреност и техническа обезпеченост“, категоричен беше началникът на отбраната.

Генерал-лейтенант Боцев акцентира върху значимия принос на 24-а авиационна база към изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили. Той оцени високо участието на екипажи през изминалото лято в овладяването на пожарите в районите на Бургас и Кресна, както и при потушаване на огнената стихия в Република Македония и на територията на Черна гора.

Началникът на отбраната отбеляза и достойното представяне на личния състав на авиобазата в национални и международни учения и тренировки.

Със своя заповед генерал-лейтенант Андрей Боцев награди военнослужещи, отличили се с професионализъм, самоотверженост и отговорност при изпълнение на поставените задачи. Награди връчиха също командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и командирът на 24-а авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов.

По повод празника бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти в авиобазата.



Пред гостите на тържеството военнослужещите от 24-а авиационна база представиха статичен и динамичен показ на авиационна техника. Те демонстрираха своята професионална подготовка при гасене на пожари с вертолет Ми-17, десантиране по способа „бързо въже“, медицинска евакуация с вертолет „Кугар“, прикриване и осигуряване с вертолет Ми-24 и въздушно разузнаване с вертолет „БЕЛ“-206.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки