Сгрешена самоличност: Кърждалиец се оказа турски гражданин, без да е стъпвал край Босфора


Сгрешена самоличност: Кърждалиец се оказа турски гражданин, без да е стъпвал край Босфора
Снимка: rodopi24
01 Ноември 2017, Сряда


Вижте подробности за абсурдната история 

Автор: Десант

„Вие нямате право на детски защото сте турски гражданин!”. Това заявяват лужители на „Социално подпомагане” в града край Арда на 37-годишният кърджалиец Ивайло Коджабашев, който дори не е стъпвал в Турция. Мъжът остава втрещен. Изумлението му достига краен предел, когато и проверка в Общината информационната система също категорично посочва, че той живеел от 12 години в югоизточната ни съседка.

Случаят е представен подробно в 24rodopi.com.

„Посочиха ми, че от 2005 г. съм с постоянен адрес в Турция, гражданин съм на тази държава и това, едва ли не, не съм аз. Показвам им личната си карта, която смених преди 3 години, шофьорската ми книжка - преиздадена през април т.г., но не! Бил съм турски гражданин и това е!”, заявява кърджалиецът със сгрешената самоличност пред репортер на медията.

Мъжът от години работи в строителството, бил е на гурбет и в Западна Европа. Но няма задграничен паспорт, какъвто е нужен, за да влезеш в Турция. Той твърди, че кракът му не е прекрачвал границата с югоизточната ни съседка.

След като чиновниците в Кърджали го направиха гражданин на чужда страна, сега пък е на път да загуби и детските за двете си деца поради изтичане на сроковете.

„Казаха ми, че трябва да входирам документи за адресната ми регистрация. Аз никога не съм я променял, живея във „Възрожденци”. В личните ми документи пише всичко, но според чиновниците това не важи. Не знам какво е станало, дали грешка в системата или някой ми е откраднал самоличността, нямам си и идея”, коментира Ивайло.

Тепърва пък започва битката му със „системата”, която го прати от 12 години да живее в чужда държава.

Източник: rodopi24


В категории: Парадокси , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки