В центъра на София има над 150 опасни къщи


В центъра на София има над 150 опасни къщи
Снимка: btvnovinite.bg
31 Октомври 2017, Вторник


Проблемът съществува от години, но бързо се забравя, след като избледнее споменът от инцидентите със срутили се сгради

Автор: Десант

Опасните къщи в центъра на София са над 150. Една трета от тях са в район, в който само през последните седмици имаше няколко инцидента със срутени сгради, оповести Би Ти Ви, цитирайки данни на столичната община.

В емисията на телевизионния канал бе обърнато внимание, че зданието на столичната ул. „Братя Миладинови”, което остана без стена, заради строеж в съседство, все още не е обезопасено.

Това не е единствената проблемна къща в тежко състояние в район „Възраждане“, но сигнали за потенциално опасни сгради в тази част на София няма подадени. Същото се отнася и за много други столични квартали.

Проблемът излиза на дневен ред след поредния инцидент със срутила се постройка, но на принципа „всяко чудо за три дни" бързо бива забравен. 

Така се случи и след фаталния инцидент на софийската улица „Алабин” през 2006 г., при койно нелепо загинаха две момичета. И тогава в течение на няколко дни оживено се коментира как сградите в центъра на София отдавна са оставени от държавата и собствениците си в състояние, опасно за хората, които живеят в тях, както и за хората, които минават покрай тях.

Но ето че десет години по-късно все още продължаваме да ставаме свидетели как падат къщи насред пъпа на европейската ни иначе столица.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки