Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на катастрофиралия на АМ „Тракия" автобус


Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на катастрофиралия на АМ „Тракия" автобус
Снимка: Дарик
31 Октомври 2017, Вторник


Най-вероятната причина за инцидента е умора на водача, довела до изгубване на контрол над управлението

Автор: Десант

Най-вероятната причина за снощната катастрофа на магистралата "Тракия" е умора на водача, довела до изгубване на контрол над управлението над автобуса, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Задължение на всяка фирма е да контролира почивките на шофьорите и, както Десант информариа, в момента се проверява именно това.

Започва комплексна проверка на „Юнион Ивкони“

Районната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство за катастрофата, съобщи ямболският прокурор Мина Грънчарова. Обвинението е срещу 49-годишния шофьор, който е нарушил правилата за движение, като е загубил контрол над автобуса и е причинил по непредпазливост средни телесни повреди на двама души.

Прокуратурата е установила, че автобусът се е преобърнал на дясната страна, разкъсани са мрежите на автомагистралата около 30 метра, от което е разбит резервоара на превозното средство и е изтекло дизеловото гориво. При катастрофата на петима пътници са нанесени леки телесни повреди.

Според държавното обвинение тахошайбата на автобуса е стара и не може да се установи точното движение и престой на превозното средство.

Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьора е отрицателна. От прокуратурата съобщиха още, че според свидетелски показания водачът на автобуса е бил уморен и е възможно да е заспал, защото пътници са разговаряли с него и са му пускали музика, за да стои буден.

Шофьорът е задържан в ареста за 24 часа. Предстои да бъдат назначени технически експертизи за установяване на причините за инцидента.

Междувременно транспортният министър Ивайло Московски разпореди пълна проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони", която най-вероятно ще продължи няколко дни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки