Нов вирус от името на НАП атакува компютрите


Нов вирус от името на НАП атакува компютрите
Ключови думи: вирус, НАП, имейл
31 Октомври 2017, Вторник


Изпращачите са поне двама и са го направили от японски пощи

Автор: Десант

Тази нощ хиляди компютри са атакувани със съобщение от НАП, което се оказа опасен вирус.

То е легендирано като изключително важно и че е от официална институция, но изпращачите са поне двама – smile@fit-ins.co.jp, ito@honda-sangyo.co.jp и info@ac-s.co.jp. Всички пощи са японски.

Имейлът гласи: „Агенция по вписванията уведомява, че съгласно новият Закон за счетоводството се променят крайните срокове за подаването на годишните финансови отчети.

След изтичане на крайния срок, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети в срок. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв.

За повече подробности, моля, отворете прикачения файл”.

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg, нито е свързан с Агенцията по вписванията. Всички регламенти, срокове и изисквания на институциите са налични на страниците им в интернет.

Експертите съветват да бъдем бдителни и да не отваряме писма и прикачени файлове от непознати податели. В случай, че сте го сторили, най-добре е да стартирате незабавно антивирусната си програма. Ако се съмнявате, че устройството ви може да е заразено, добре е да потърсите съдействие от специалист.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки