Догодина ще пускат пощенски марки за нестинарството и тамплиерите


Догодина ще пускат пощенски марки за нестинарството и тамплиерите
31 Октомври 2017, Вторник


Специално издание ще бъде посветено на 1300 години от победата на кан Тервел над арабската армия и обсадата на Цариград през 718 г.

Автор: Десант

Древният ритуал „Нестинарство“ е тема на едно от пощенско-филателните издания, които ще бъдат пуснати в употреба през 2018 г. Тематичният план за издаване на пощенски продукти и на специални пощенски печати бе одобрен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, информират от транспортното ведомство.

През 2018 г. ще бъде посветено специално издание на 1300 години от победата на кан Тервел над арабската армия и обсадата на Цариград през 718 г. България и Русия ще пуснат в употреба съвместно 2 пощенски марки за отбелязване на 140 години от Руско-турската освободителна война.

Историческата тематика в маркоиздаването е представена и с пощенски издания, посветени на 150 години от похода на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, както и на 100-годишнината от възкачването на трона на цар Борис Трети.

Очаква се марката по повод 900 години от създаването на средновековния Орден на тамплиерите да привлече интереса на много български и чуждестранни филателисти.

През 2018 г., София е обявена за Европейска столица на спорта, а през 2019 г. Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Тези събития също ще бъдат отбелязани с пощенски марки.

Утвърденият от министър Московски тематичен план за пощенските марки през 2018 г. е създаден на базата на многобройни предложения на организации и институции. Те бяха оценявани от Специализирания експертен съвет по маркоиздаване въз основа на критерии, определени в нормативен акт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки