След потопа: Отварят наново закритите депа за отпадъци в четири общини


След потопа: Отварят наново закритите депа за отпадъци в четири общини
Кмет и министър инспектираха депото за отпадъци в Бургас
30 Октомври 2017, Понеделник


Регионалната система за управление на отпадъците от девет общини в момента не действа заради нанесените щети от проливните дъждове

Автор: Десант

Четири стари сметища в Бургаско, които са били закрити, ще бъдат отворени временно заради наводненото регионално депо за отпадъци, което има проблем с дренажната система и се нуждае от ремонт. Това реши Министерския съвет на извънредното си заседание в понеделник.

В нощта на 24 срещу 25 октомври силен дъжд причини скъсването на стените на седем язовира в Бургаска област, което взе три жертви, и заля регионалното депо за отпадъци, което бе открито само преди година.

Това създаде проблем с извозването на боклука от общините в региона. Затова кабинетът реши, като спешна мярка за осигуряване на временното съхранение на сметта до възстановяването на работата на депото, боклуците да се извозват на старите сметища в Бургас, Карнобат, Несебър и Поморие. Те ще бъдат отворени до 30 ноември 2017 г., докогато явно се очаква да бъдат решени проблемите с наводненото депо.

Както вече съобщихме, лравителството реши още да отпусне 1 млн. лв. за двете общини в Бургаско, пострадали най-тежко от пороите. Парите са за разчистване на пътната мрежа, речните легла и деретата от наноси и дървесна маса, както и за неотложно възстановяване на увредените сгради и инфраструктурни обекти. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки