Вампирясване! Хит във „Фейсбук" са... курабийки „Пръстите на вещицата"


Вампирясване! Хит във „Фейсбук" са... курабийки „Пръстите на вещицата"
Снимка: Фейсбук
30 Октомври 2017, Понеделник


Истерията покрай Хелоуин не познава граници

Автор: Яна Славянска

Покана за хелоуин парти на едно от елитните бургаски училища - СУ „Св.св. Кирил и Методий“ възмути обществеността в морския град. Възпитаниците на школото правят и конкурс за най-оригинално облекло срещу вход от 3 лева за събитието. 

Чуждопоклонническата треска за отпразнуването на сатанинската келтска традиция вече е в разгара си у нас. Билбордове на молове кресливо примамват гражданите да се втурнат към търговските центрове на идиотските им тумба-лумби. В скоби - оказва се, че именно моловете са едни от най-ревностните проводници на чуждия за нашата обредност празник. Ясно е защо - това е подходящ повод да си напълнят касите, изпразвайки джобовете на празноглавите българи, залитащи по чуждото, подобно на неразумните юроди, към които размахва пръст Паисий още преди повече от два века и половина. 

Лудостта е обсебила и социалните мрежи. Във "Фейсбук" ударно се споделят рецепти за всякакви идиотски лакомства. Като показаните на снимката... курабийки „Пръстите на вещицата"

Не разумявам как може да има хора, които могат да поднесат към устата си това кулинарно недоразумение, нежели да го схрускат и преглътнат. Та това си е чист садизъм, откъдето и да го погледнеш. 

На това ли трябва да ни учи един празник - на вампирщина, кървища и канибализъм едва ли не?! 

Море, да нарамиш с кеф една дряновица, па да ги насурвакаш яко по гърбината всички тези хелоуин маняци. То бива, бива глобализъм, ама хайде да не си разваляме хубавия обреден календар с „вносни" тъпоумия и персонажи, подобни на изчадия от Ада. 

Нашите кукери добре се справят с прогонването на лошите духове. А ако искаме да сторим поклон пред мъртвите - на 4 ноември се задава задушница, да отидем да прекадим гробовете им и да подадем жито за упокой на душите им!


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки