Сухопътните войски организират турнир по стрелба за празника си


Сухопътните войски организират турнир по стрелба за празника си
Военно формирование 52590 в Елхово по време на празника миналата година
30 Октомври 2017, Понеделник


Тази година честването е свързано с тържественото отбелязване на 132-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година

Автор: Янко Крумов

По утвърдена традиция на 19 ноември най-големия вид въоръжени сили – Сухопътните войски  честват своя боен празник. През тази година той е свързан с тържественото отбелязване на 132-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година.

Съгласно Плана за организирането на празника на Сухопътните войски е предвидено провеждането на турнири по стрелба със стрелково оръжие на 19 ноември 2017 г. на учебен полигон „Сливница”.

Първият турнир е за купата на Командира на Сухопътните войски и в него ще участват военнослужещи от войсковите формирования. Във втория турнир по стрелба със стрелково оръжие ще участват журналисти, ветерани, представители на общонароден съюз „Бойна дружба” и членовете на Асоциацията на военните аташета акредитирани в Република България.

След провеждането на стрелбите командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще проведе среща с представителите на медиите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки