Ще правят музей на борбата в родното село на Дан Колов


Ще правят музей на борбата в родното село на Дан Колов
27 Октомври 2017, Петък


Вижте как ще бъде отбелязана 125-годишнината от рождението на знаменития спортист

Автор: Десант

В родното село на Дан Колов - Сенник, ще бъда изграден  Музей на борбата. На пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ по повод отбелязването на 125-годишнината от рождението на знаменития спортист бе обявено началото на дарителска кампания за набиране на средства за осъществяването на тази инициатива.

„Дан Колов е един наистина велик българин. Идеята на предстоящите събития е да го покажем не просто като велик спортист, а като родолюбец и истински патриот“, изтъкна кметът на община Севлиево и патрон на честването д-р Иван Иванов. 

„Историята на неговия живот е една приказка, която трябва да бъде поднесена на децата по подходящ начин. Когато някой им говори с любов за този невероятен българин, когато им разкаже им неговия път – тръгнал пеш от едно село, обиколил целия свят и се върнал отново пеш в същото село, раздал цялото си богатство за хората – това е нещото, което искаме да достигне до широката аудитория и да се превърне в акцент, защото всички знаят за неговите спортни успехи, но малко знаят за човека Дан Колов“, каза още севлиевският градоначалник.

По време на пресконференцията беше представена и най-новата документална книга, посветена на Дан Колов.

Честванията по случай 125-та годишнина от рождението на един от най-великите спортисти за всички времена ще започнат на 28 октомври от 10 ч. пред паметника на Дан Колов в родното му село Сенник, където ще бъде отслужена панихида в негова памет и ще бъдат положени венци и цветя.

Предвидено е и посещение в дома музей на бореца, където почитателите му ще могат да разговарят с неговата 80-годишна племеница Янка Балканска, запазила жив спомена за именития си родственик.

От 11 ч. в салона на Народното читалище “Климент Охридски – 1988” ще бъде открита фотоизложба и ще бъде представен документален филм, посветен на живота на “балканския лъв”. Присъстващите на събитието ще могат да наблюдават и демонстративни срещи по борба в чест на Дан Колов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки