„Централен Балкан“ е с обновена маркировка


„Централен Балкан“ е с обновена маркировка
Снимка: НП "Централен Балкан"
27 Октомври 2017, Петък


Почистени са около 420 км туристически пътеки и са поставени над 500 указателни стрелки. Вижте какво още е направено в националния парк

Автор: Десант

Завърши доброволческата акция за опресняване на маркировката по регламентирани туристически маршрути в Национален парк „Централен Балкан“. Доброволците работиха по над 40 маршрута, съобщават от парковата дирекция.

Почистени са около 420 км туристически пътеки, като е освежена маркировката по тях. Поставени са и 8 нови маркировъчни жалона и над 500 указателни стрелки по маршрут Е 3, а също и на разклоните от и за населените места и хижите.

Акцията е организирана от парковата дирекция в сътрудничество с групата „Да обновим туристическите маршрути и обекти“. 

Работата започна в навечерието на Световния ден на околната среда и продължи около пет месеца. Дирекцията предостави бои за обновяването на лентовата туристическа маркировка и 100 указателни стрелки, допълват от НП "Централен Балкан".


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Китка Босилкова
27.10.2017 09:37:26
1
0
Организирана от ЦБ, ама друг път!
1
Един от доброволците в акцията
27.10.2017 08:54:51
7
2
Не че на някой му пука какво сте преписали от някой на който му е изгодно да поднесе нещата по този начин. Но последно време няма адекватна медия, която да поднесе правилно, достоверно и коректно една от малкото добри новини в днешното ни ежедневие. Ако наистина държите да сътворите новина, която биха харесали хората влезте във цитиранатафейсбук група, изчетете от начало как стоят нещата и публикувайте истината. А не това което някой някъде е написал. Важното е, че в планинарските среди истината я знаят. И че това което бе започнато ще се развие през следващата година в нещо по-голямо и полезно начинание.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки