Вицепремиерът Валери Симеонов инспектира бедстващите населени места в Бургаска област


Вицепремиерът Валери Симеонов инспектира бедстващите населени места в Бургаска област
25 Октомври 2017, Сряда


Той огледа пораженията в Черни връх и Равнец – две от най-сериозно пострадалите села в региона

Автор: Светлана Николова

„Ще огледаме местата, където има поражения и ще направим всичко възможно, за да ликвидираме щетите. Тук е и регионалният министър Николай Нанков и ще го запознаем с проблемите.” Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, който тази вечер инспектира бедстващите села в Бургаска област.

Вицепремиерът бе придружаван от кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, регионалния министър Николай Нанков и депутата от групата на патриотите Валентин Касабов.

Групата първо посети с. Черни връх в Община Камено, а след това и бургаското село Равнец. Бяха поети ангажименти за максимално бързото разрешаване на проблемите на местните жители в пострадалите населени места.

Според вицепремиера Валери Симеонов основната причина за бедствието е са рекордното количество дъжд, изсипали се през последното денонощие в областта.

„Няма никаква скъсана стена. Това са неща, които се приказват след всяко подобно бедствие. Същото бе и с Мизия, но всички забравихме, че там имаше много голям валеж. Язовир Трояново е непокътнат, но когато се препълни започва да прелива, все пак огромно количество валежи. Някой път природата е много жестока”, отговори вицепремиерът на въпрос, възможно ли е водният ад да е причинен от неизправност по стената на язовир Трояново.

По-рано днес бяха огласени официални данни, че на територията на областта има скъсани стени на 7 каскадни язовира с малък капацитети, които не биха могли да причинят щети. Поради тази причина те дори не са включени в списъка на потенциално опасните язовири.

Истината е, че дъждовете бяха изключително сериозни– над 200 литра на кв.м. За съжаление това се повтаря. За пет години ставаме свидетели два пъти на подобно наводнение. Това вече не е аномалия, а практика. Ще чакаме метеоролозите да кажат защо падат толкова големи количества дъжд и сме готови да търсим мерки и решения. Оттук нататък ще трябва психически да се подготвим”, допълни кметът на Бургас Димитър Николов.

Лично той ще внесе искане до Общинския съвет да бъде отпусната сума от общинския фонд за бедствия, за да се помогне адекватно на всички пострадали. Продължава описването на щетите и по общинската пътна инфраструктура.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Учете се от ДПС за социална и
27.10.2017 13:26:43
0
0
Паричният Фонд ще взема от инвалидите , за да дава на циганите. ЗИХУ -Закон за интеграцияна хората с увреждания.Според него за дете - инвалид с решение на ТЕЛК ,държавата плаща месечно следната добавка : За І група 950лева ;за ІІ група 450лева ;за ІІІ група 350 лева .Детските отделно , ако неслучайно е "самотна" майка в двоен размер . За "майка" с нулев базов доход , огромна социална помощ. Те се молят да се роди дете -урод и да си живеят царски.Наблюдавайти между 15 и 20 число всеки месец банкоматите , където има цигани , какви опашки правят .Същото е и в супермаркетите , където препълват количките с храна и всевъзможните екзотики. А пенсионерите , пенсионерите да го духат , гледат и се кръстят с техните покупки -хляб и кофичка мляко .Сега рошлата "д-р" Султанка от МВРО -зам. министърката на соц грижите галопира из студиата и цвили как имало много инвалиди и как някои заболявания не били болести -бъбречни /тя няма бъбречни кризи/, дископатии , кожните автоимунни с гарантиран артрит и деформации на костите -пемфидус /гарантирана смърт до 40 год възраст/, лупус и псориазис /трайно увреждане и деформации на кости и стави , увреждания на вътрешни органи и системи , заболявания на сърцето и диабет , 30% по - висока заболеваемос от рак .И това го говори с компетентността на дипломирана фелдшерка от ХЕИ , където е отговаряла за отровата за мишки , влизала е в складове и магазини , гледала е на каква височина са поставени термометрите , влизала е с празна торбика и е излизала с пълни дисаги , за да не пише актове. Актовете ги е правила на своите шефове с разкрачени обятия.С еВан към прогрес .Шмембе паша ,или я крий на Пиротска 5 или ще ядеш дебелия на следващите избори , мръсни доносници на Д/П/С и лапачи от КТБ.Да ви се връщат , всички болести , които според болните ви неграмотни мозАци не са болести , да ви видим тогава и да ви се радваме , негодници!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки