Кметът на Казанлък благодари от името на града на Валери Симеонов


Кметът на Казанлък благодари от името на града на Валери Симеонов
Галина Стоянова връчи на Валери Симеонов благодарствена грамота
23 Октомври 2017, Понеделник


Причина за жеста бе настойчивостта на вицепремиера, с която защитава пред колегите си в МС необходимостта от акредитация на висшето техническо училище в града на розите

Автор: Силвия Горанова

Първото и дълго чакано в града на розите висше учебно заведение – Техническия колеж, бе открит тържествено днес. ВУЗ-ът в Казанлък е филиал на Техническия университет в София и ще обучава професионални бакалаври по машиностроителни специалности, съобразени с нуждите на фирмите от региона.

През учебната 2017/2018 г. в колежа ще се обучават над 80 младежи. Очаква се през следващите години броят им да нарасне. Капацитетът на висшето училище е 230 студенти.

Гости на празника в Младежкия дом, където първоначално ще се помещава колежът, бяха вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, народни представители, кметът на Казанлък Галина Стоянова, ректорът на Техническия университет  проф. Георги Михов, представители на академичната общност, студенти, родители.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха тържествен молебен за здраве и успех.

С приветствие към присъстващите се обърна Галина Стоянова. Тя заяви, че 23 октомври е историческа за Казанлък дата и напомни през колко много перипетии е минала реализацията на идеята за висше учебно заведение с техническа насоченост.

Кметът благодари на всички, които са помогнали за сбъдването на мечтата на казанлъчани.

Галина Стоянова връчи на Валери Симеонов благодарствена грамота за това, че с настойчивост и докрай е защитавал пред колегите си в Министерски съвет необходимостта от акредитация на висшето техническо училище в Казанлък.

Вицепремиерът Валери Симеонов, проф. Михов и директорът на Техническия колеж проф. Ивайло Ганев също поздравиха казанлъчани с новата им придобивка.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки