Търсят се хора за армията, вижте условията


Търсят се хора за армията, вижте условията
22 Октомври 2017, Неделя


Броени дни остават до крайния срок за подаване на документи за вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Автор: Янко Георгиев

Изтича крайния срок – 7 ноември 2017 г., в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за обявените 188 войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол.

В заявлението си кандидатите могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование, уточняват от Министерството на отбраната. Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян.

От 1 декември тази година батальонът ще се разрасне до полк и затова са  обявени за попълване 73 вакантни длъжности за войници, от които 32 с наименование „алпинист“.

Обявени са и общо 60 вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград  и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София  ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 – Ямбол  - 15. 

Конкурсите ще се проведат от 5 до 16 февруари 2018 г. и включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански средни или висши училища, могат да подадат документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Подробна информация могат да получат от публикуваната на 19 септември тази година обява в рубриката „Документи“ – „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.

Освен основното месечно възнаграждение на военнослужещите се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба, както и за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето; за служба в Министерството на отбраната и др.

Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет. Осигуряват им се още порционни пари; безплатна храна и ободряващи напитки при носене на дежурства, при занятия, учения, тренировки и лагери, при извършване на дейности със специфичен характер, и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки