По разпореждане на прокуратурата: Проверяват незаконен приют за кучета в Маломир


По разпореждане на прокуратурата: Проверяват незаконен приют за кучета в Маломир
20 Октомври 2017, Петък


Районна прокуратура в Ямбол е започнала разследване за условията в кучкарника, проверява се и за наличието на животни с тежки или трайни увреждания


Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник на кучета в село Маломир, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Подробности по случая съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти в Бургас.

Районната прокуратура в Ямбол е започнала разследване по случая, като е разпоредено и на Областна дирекция по безопасност на храните да осъществи незабавна проверка на място относно статута на обекта, условията за отглеждане на кучета, съответно дали е констатирано наличието на животни с тежки или трайни увреждания.

Според информацията до момента, обектът, в който се отглеждат множество кучета от различни породи, няма законов статут на развъдник или на приют за кучета, уточняват прокуратурата.

Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма - лицето е регистрирано като земеделски производител. Към настоящия момент това лице е установено от органите на полицията, които са на място в незаконния развъдник.

Прокуратурата в Ямбол е започнала и проверка за това, дали кучетата се отглеждат с цел търговия, съответно дали са реализирани приходи от лицето от такава дейност, отразявани ли са същите пред органите на НАП, съответно извършени ли са проверки относно доходите на собственика и конкретно тези, свързани с дейност по продажба на кучета.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки