Военният министър иска дипломите на имамите да се легализират


Военният министър иска дипломите на имамите да се легализират
20 Октомври 2017, Петък


Да се ограничи възможността чужди държави да спонсорират религиозни общности у нас, настоява още Красимир Каракачанов

Автор: Янко Крумов

Да се ограничи възможността чужди държави да спонсорират религиозни общности у нас, поиска военният министър Красимир Каракачанов от ефира на Нова ТВ.

По негово мнение последният закон е прекалено либерален и е позволил да се случват нередности. Каракачанов потвърди, че говори предимно за Турция и добави, че начинът е това да се спре със закон.

Да се ограничи възможността чужди граждани да финансират религиозни общности е една от основните теми, коментирани в работната група, обясни министър Каракачанов. Да се забрани чужди граждани да ръководят религиозни общности в България е другото искане на патриота.

"Хора, учили радикален ислям, и главното мюфтийство ги назначава за имами", обясне министърът. По думите му става ясно, че през последните години само хора, завършили в чужбина, се назначават на духовно длъжност.

Каракачанов иска тези техни дипломи да се легализират у нас, за да се избегне възможността да назначаваме радикализирани имами. Министърът изтъкна и конфликта между имамите, които преподават нормален традиционен ислям, и младите имами. За него конфликтът в общността говори за проблеми.

"Има и други религиозни общности, чрез които се оказва политическо влияние", обясни военният министър. "Не само Турция, който и да било, не трябва да се допуска други държави да оказват политическо влияние върху България", отсече той.

То беше категоричен, че няма сведения български граждани да воюват на страната на ИДИЛ. Единственото вярно било, че има човек, които е пребивавал на територията на Сирия и е от смесен произход.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки