Красимир Каракачанов: Елена Йончева да снима оградата на границата откъм Турция


Красимир Каракачанов: Елена Йончева да снима оградата на границата откъм Турция
20 Октомври 2017, Петък


Министърът на отбраната иронизира плача на БСП, че пограничното съоръжение вече е обект от национална сигурност

Автор: Силвия Горанова

Още преди повече от две години вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е поискал пограничната ограда да стане обект от национална сигурност -  нещо, което правителството направи преди дни. Даже поискал оградата да се охранява по специален начин и да се прати армията там.

Това заяви самият той пред Нова телевизия тази сутрин.

Повод за коментара му бе исканите от БСП оставки на вицепремиера по икономическата и димографска политика Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев, точно заради промяната на статута на съоръжението.

От левицата обвиниха правителството в осигуряване на "чадър" над трафика на мигранти през границата. Заподозряха, че промяната на статута на оградата е, за да се затворят очите на опозицията да види и да покаже нарушенията по границата.

Това че има специален режим на охрана на съоръжението, не значи, че ако има сигнали, не може да се разследва, добави Каракачанов. Така той отговори на обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че искали да се затворят устите на депутатите.

“Като не те пускат от българската страна, защо не минеш откъм турската да снимаш. Дали там ще те пуснат и дали въобще там някой ще се церемони с теб и ще ти поиска депутатската карта, а няма да ти тури белезниците и да те хвърли в джипа?” - отговори Каракачанов и на Елена Йончева, която от два дни разпространява съмнителни снимки на мигранти, които преминават през оградата със стълби.

Исканите оставки Каракачанов обясни с желанието да се сплотят редиците преди
идващия конгрес на БСП.

“Нека Нинова си вземе оставките на онези нейните депутати, търговците на гласове в Русе. И тогава да дойде да иска на патриотите оставките.”

Така пък премиерът Бойко Борисов коментира в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел призива на лидера на БСП за незабавните оставки на Валери Симеонов и Валентин Радев.

“Имаме много сериозна работа. Аз ги разбирам. При 4% ръст на икономиката, гоним 100 милиарда брутен вътрешен продукт, няма сфера - сутринта бяха и двата синдиката при мене, да няма видим напредък с над 10%. Подготвили сме бюджет с над 700 млн. повече за доходи на хората. Какво да правим? Имаме много по-важни теми. И ги разбирам, затова не искам да го коментирам”, заяви Борисов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки