Отчуждават частни имоти за модернизацията на жп участъка Ямбол – Зимница


Отчуждават частни имоти за модернизацията на жп участъка Ямбол – Зимница
18 Октомври 2017, Сряда


За публична държавна собственост беше обявен имотът в Несебър, върху който е изградена водната учебна спортна база

Автор: Силвия Горанова

Правителството прие решение за отчуждаване на части от частни имоти с обща площ 6 дка в землището на с. Завой, община Тунджа. Терените ще бъдат засегнати при изграждането на съоръжение по железопътната линия Ямбол-Зимница при гара Завой.

Обектът е част от проекта на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за рехабилитация на жп участъка Пловдив-Бургас, който е от национално значение.

С друго решение правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на имот в община Стара Загора с оглед внасянето му като непарична вноска в капитала на „.Държавна консолидационна компания“ ЕАД.

Имотът представлява терен с площ от 1187,471 дка и е застроен с 93 сгради. Кабинетът възложи на министъра на икономиката да осъществи дейностите по увеличението на капитала на държавното дружество.

За публична държавна собственост беше обявен имотът в Несебър, върху който е изградена водната учебна спортна база. Съоръженията се ползват от Националната спортна академия „Васил Левски“, а с днешното решение преминават в управление на висшето училище.

Сградите и терените на Селскостопанската гимназия в Садово и на професионалните гимназии по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в Плевен, по горско стопанство и дървообработване „Стефан Божков“ в Батак, по механизация на селското стопанство в Септември и по механизация на селското стопанство „Никола Златарски“ в Златарица бяха прехвърлени в собственост на съответните общини.

Досега те са били публична държавна собственост, управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите. Промяната се прави поради преобразуването на училищата в общински.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки