Само за роми: Безплатни прегледи и имунизации в Средец и Малко Търново


Само за роми: Безплатни прегледи и имунизации в Средец и Малко Търново
18 Октомври 2017, Сряда


Дейностите ще се извършват в бургаско лечебно заведение, като двете общини осигуряват транспорта до областния град

Автор: Десант

През октомври продължават безплатни медицински прегледи за най-уязвимите групи в Средец и Малко Търново. Част от тях са финансирани по „Интегрирания проект за социално включване на ромите и други уязвими групи в Бургас, Средец и Малко Търново“, изпълняван в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

През март бяха извършени прегледи на 200 здравно неосигурени жители на Средец. През октомври по проекта започнаха процедури по цитонамазка и микробиологично изследване на 50 жени, отново от града. Те ще се провеждат в продължение на 5 месеца, като всеки месец ще бъдат преглеждани по 10 жени, а при необходимост, те ще бъдат и лекувани.

Дейностите ще се извършват в бургаско лечебно заведение, като Община Средец осигурява транспорта до областния град.

Ще се провеждат профилактични ехографски прегледи на възрастни и педиатрични профилактични прегледи на деца (новородени и в предучилищна възраст).

Освен преглед на децата, при които няма данни за проведени имунизации, имунизационната схема за възрастта е непълна, нямат избран личен лекар или нямат постоянна адресна регистрация в населените места от област Бургас ще се направят напълно безплатно и задължителните имунизации.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки