Българските комадоси връчиха благодарствена грамота на Валери Симеонов


Българските комадоси връчиха благодарствена грамота на Валери Симеонов
17 Октомври 2017, Вторник


От тяхно име бригаден генерал Явор Матеев благодари на вицепремиера за приноса му в развитието на 68-ма брагида „Специални сили”

Автор: Десант

Вицепремиерът Валери Симеонов получи благодарствена грамота от бригаден генерал Явор Матеев за приноса му в развитието на 68-ма бригада "Специалните сили". Симеонов дойде в Пловдив за празника на военния парашутист. Той, заедно с кмета Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров и председателя на ОбС Савина Петкова, присъства на приемането на тържествения строй и полагането на венци и цветя пред паметника на военнослужещите на площад "Централен".

Преди това Валери Симеонов припомни, че още при предишното Народно събрание групата на Обединени патриоти внесе промени в закона за отделянето на бригадата като самостоятелна бойна част.

Благодарствена грамота получи и Пловдивскиият панаир и Георги Гергов.

Специално за празника реч произнесе и командирът на 68-а бригада „Специални сили“ Явор Матеев. Пред паметника на Гюро Михайлов се бяха събрали военнослужещи и много граждани.

Най-елитната българска част за първи път показа новите си бойни униформи, които са с камуфлаж "Дигитал". Униформата е същата като на американските пехотинци.

Митрополит Николай и Знеполският архиепископ Арсений изпълниха тържествен молебен.

Еко такво каза пред журналисти вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов:

- Г-н Вицепремиер, какви средства могат да се отпуснат допълнително за Специалните части?
- Тази елитна българска част трябва да бъде обезпечена с техника и предпазни средства, така, че да не отстъпва на другите подобни сили в НАТО. Това е една стара болка на бригадата. Ще се опитаме да обезпечим всичко съобразно възможностите на бюджета на отбраната.
- Вчера коалиционният ви партньор г-н Борисов каза, че ако се готвим за война тогава трябва да се преориентираме към по-големи военни бюджети. Съглесен ли сте с това?
- Естествено, че трябва да се отделят средства за отбрана. Никой не може да предвиди в съвременната сложна обстановка, кокво ще се случи. Трябва да има техническо обезпечаване на армията, за да нямаме неприятни изненади. В изказването на премиера аз видях в друга аспект - когато една държава се готви за война, тогава целият бюджет трябва да бъде преоринтиран към това.
- ДПС отново искат да напуснете управлението заради езика на омразата...
- Това му се струва пошло. Направете справка с ДПС и кажете дали да наричаш някого "ксенофоб" не е език на омразата. Ние постоянно сме наричани така.
Източник: Марица.бг


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки