Социалните ще решават дали да отнемат от учителката убиец трите й деца


Социалните ще решават дали да отнемат от учителката убиец трите й деца
16 Октомври 2017, Понеделник


Тя е следствена заради това, че удушила новороденото си бебе, чийто труп бе открит в багажника на семейната кола

Автор: Десант

Социалните служби в Горна Оряховица се самосезираха по случая с учителката, удушила новороденото си бебе, и ще решават дали да отнемат останалите й 3 деца. Законовият срок за проверката е 10-дневен, но при такива екстремни ситуации, екипът ще се постарае да представи заключението си в по-кратък срок, заявява пред Дир.бг директорът на "Социално подпомагане" в Горна Оряховица Боряна Кирилова.

Припомняме, че 34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски" в село Виноград роди в парк в железничарския град в четвъртък следобяд. Бебето й бе открито удушено в багажника на семейната кола. Сигналът до полицията бе подаден от гинеколозите в местната болница, където Петкова била приета с кръвоизлив след раждането. Аутопсията на новороденото момченце показа, че то е било родено живо и по-късно удушено с ръце.

В петък прокуратурата повдигна обвинение срещу учителката, която има още три момчета, за убийство, извършено от майка върху рожба. Предвиденото в закона наказание е до 3 години затвор.

"Това, което ще направим, е да говорим с бащата на трите деца, както и с бабите и дядовците. Ще направим опит да говорим и с майката, както и със самите деца, ако ни бъде позволено, защото те са изключително притеснени. На база на цялостната оценка ще решим да има риск за момчетата и дали са необходими мерки за закрила, включително извеждане от семейството", обяснява пред Дир.бг Боряна Кирилова.

По думите й, социалните служители трябва да преценят много внимателно кое е най-добро за децата, за които сега се грижи бащата Христо. Кирилова допълва, че до момента в социалните служби не е имало сигнал срещу семейството на Петкова.

Бащата Христо Петков вече е разпитван от полицията. Той отрича да е знаел за бременността на съпругата си. По случая са назначени множество експертизи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки