Ще ремонтират деформираната лента на магистрала "Тракия" край Стара Загора


Ще ремонтират деформираната лента на магистрала "Тракия" край Стара Загора
Снимки: МРРБ
14 Октомври 2017, Събота


Ще се работи и по захранването на Мулдавския манастир "Св. Петка" с вода

Автор: Десант

Шофьорите, пътуващи към морето по АМ "Тракия", догодина ще карат по-плавно и без друсане край Стара Загора. До началото на ноември, ако времето позволи, ще започне текущ ремонт на деформираната активна лента на аутобана между Пловдив и Града на липите в посока Бургас, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Предвижда се дейностите по 17-километровия участък да бъдат изпълнени в срок от три седмици. 

Очакваната стойност на предвидените за строителни дейности по трасето е 4,5 млн. лв. Те не стартирали през лятото, за да не се образуват опашки, задръствания и тапи. 

Това коментира днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Пловдивско. Там той е проверил изпълнението на строително-монтажните работи по проекта за рехабилитация и реконструкция на пътя Пловдив - Асеновград.

По думите на Нанков, имало огромен напредък в реалното изпълнение на обекта, който бил пример как трябва да се изпълнява пътен участък като ново строителство. Работело се поетапно, като първо ще се трасира и изгради новото платно, а след това ще се рехабилитира съществуващото, като изпълнението на дейностите изпреварва определения график.

Очаква се финансираната със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 реконструкция на пътя да приключи до края на 2018 г. За да има добра пропускливост на пътя, сигурност и безопасност на придвижване, е необходимо да бъдат изградени локални платна и кръгови кръстовища, които не са включени в проекта по ОПРР.

Спорен е броят на кръговите движения, които трябва да се изградят. Три са безспорните кръгови кръстовища - при Асеновград, на летището и при околовръстното шосе на Пловдив, което впоследствие ще прерасне в пътен възел. Останалите ще бъдат коментирани с областния управител и кметовете на база анализ на трафика, за да се запазят характеристиките на пътя като скоростен и да се облекчат жителите на по-малките населени места.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството потвърди поетия ангажимент към жителите на Пловдивска област да бъде завършено околовръстното шосе на административния център.

Днес Николай Нанков се включи в храмовия празник на Мулдавския манастир "Св. Петка". Работи се по захранването на светата обител с вода, което е трудно поради голямата денивелация на терена. Заради разликата във височината на най-ниската и най-високата точка от него от 300 м е необходимо да бъдат изградени две помпени станции. За тях ще трябва да се осигури и електрозахранване, като най-близката точка е на около 1 км.Министърът напомни, че липсата на вода е била една от причините за големите щети от пожара в манастира преди седем години, при който изгаря източното му крило.

Срокът за изпълнение на водопровода е близо една година, като дейностите по него ще се изпълняват поетапно. Индикативната стойност на съоръжението, което е на етап идеен проект, е 700 000 хил. лв. След реализацията му ще бъде ремонтиран и пътят до манастира.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
фердинанд - хасан
15.10.2017 11:14:21
0
0
НЕ БЕШЕ ЛИ ТОВА УЧАСТЪКА ОТ МАГИСТРАЛАТА, ЗА КОЯТО ВЕЛИКИЯТ ИНЖЕНЕР РОСКО ПЛЕВНЕЛИЯТА ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ В ОСНОВАТА НА ПЪТЯ ДА СЕ ПОЛЗВА СГУРИЯ ИЛИ НЯКАКВА ШЛАКА.
АМИ ЗАЩО СЕГА СЕ ПРАВИ НА ПРЪДНАЛ В ТРАМВАЯ - МЪЛЧИ И СЕ СПОТАЙВА.
1
фердинанд - хасан
15.10.2017 11:14:15
0
0
НЕ БЕШЕ ЛИ ТОВА УЧАСТЪКА ОТ МАГИСТРАЛАТА, ЗА КОЯТО ВЕЛИКИЯТ ИНЖЕНЕР РОСКО ПЛЕВНЕЛИЯТА ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ В ОСНОВАТА НА ПЪТЯ ДА СЕ ПОЛЗВА СГУРИЯ ИЛИ НЯКАКВА ШЛАКА.
АМИ ЗАЩО СЕГА СЕ ПРАВИ НА ПРЪДНАЛ В ТРАМВАЯ - МЪЛЧИ И СЕ СПОТАЙВА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки