Мащабна кинопродукция за българската роза тръгва по кината


Мащабна кинопродукция за българската роза тръгва по кината
07 Октомври 2017, Събота


В "Дамасцена" участват 56 актьори и над 1300 статисти

Автор: Десант

Първият български игрален филм, посветен на емблемата на България - розата, тръгва по кината от ноември, съобщават казанлъшките медии.

Кинолентата е снимана повече от година в розовите градини край Казанлък, с участието на стотици статисти от града на розите и актьори от казанлъшкия театър.Тя разказва истинската история на най-големия днес производител на розово масло в България – Стоян Христов, създателят на „Дамасцена“ – Скобелево.

Филмът е частна продукция и се спонсорира от дестилерия „Дамасцена“ и „Алба Групс“ – компаниите на Стоян Христов, които са в топ-позициите на най-печелившите фирми в България през последните години. Той обаче не е рекламен филм на розоварната, още по-малко – провинциална казанлъшка продукция или пълнометражна сага за възхвала на спонсора си.

По думите на най-изтъкнати наши киноактьори, режисьори и кинокритици – филмът е най-мащабната кинопродукция, произвеждана в България от 30 години насам.

Създаден в духа на качественото българско кино от златните му години през 70-те и 80-те, с пълноценни снимачни техники, адекватен бюджет, достатъчно отделено време за прецизно изпълнение и заснемане на всяка сцена и детайл. С огромен за днешните условия актьорски състав от 56 актьори и над 1300 статисти в грандиозните масови сцени, снимани през четирите сезона и на десетки локации в България.

Трейлърът му излезе преди броени дни, а от новмври "Дамасцена" тръгва по кината в цяла България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки