И с черния чай може да се отслабва


И с черния чай може да се отслабва
07 Октомври 2017, Събота


Това докалази изследванията на американски учени. Вижте подробностите

Автор: Десант

Отдавна са известни полезните свойства на черния чай. Но неотдавна бяха открити негови свойства, които спомагат за свалянето на килограмите и подобряване на работата на чревната микрофлора. 

До този извод са достигнали учени от университета в Лос Анжелис, под ръководството на Сюзан Хенинг. Резултатите от техните изследвания са публикувани в научното издание European Journal of Nutrition.

На опитни мишки били приложени различнни висококалорични диети с висока или ниска концентрация на захар и мазнини. След това те били разделение на две групи. На първата добавяли към храната екстракт от зелен, а на втората – от черен чай.

Ефектът се оказал практически аналогичен – след 4 седмици теглото на мишоците и от двете групи достигнало показателите на контролната група, на която била давана нискокалорична храна.

Оказало се, че активните вещества на черния чай стимулират растежа на някои полезни бактерии и потискат микробите, които обичайно обитават червата на по-пълните хора. Именно това помогнало на гризачите да се отърват от излишните си килограми. 

Хенинг и колегите й смятат, че аналогичен ефект може да се наблюдава и при хората. Стига да не наблягат много при пиенето на чая на захарта и бисквитите.


В категории: Новини , Здраве , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки