Информационна кампания, посветена на Българското председателство, започва в Бургаска област


Информационна кампания, посветена на Българското председателство, започва в Бургаска област
06 Октомври 2017, Петък


Първото от редицата мероприятия ще се проведе в СУ „Никола Вапцаров” в Айтос

Автор: Десант

Какви са ключовите послания в програмата на страната ни, възможностите които се разкриват, погрешните виждания на гражданите за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, са част от темите на информационна кампания, която стартира до дни в област Бургас.

В рамките на пет събития в пет общини пред широката общественост ще бъдат представени още икономическите и социални ефекти – резултат от 10-годишното ни членство в ЕС, как работи международната организация, какъв е дневният й ред, както и какво на практика представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС.

Инициативата се реализира от Областна администрация Бургас, съвместно с общините, неправителствения сектор и има за цел да популяризира приоритетите на Българското европредседателство, както и да насърчи партньорството в процеса на взимане на решения в ЕС.

Общините на територията на областта, в които ще се проведат информационните събития са Айтос, Карнобат, Средец, Приморско, Поморие, а форматът на срещите е отворен за всеки, който има интерес към темата.

Първото от редица мероприятия ще се проведе в СУ „Никола Вапцаров” в Айтос, на 9 октомври, от 11,00 ч., когато областният управител Вълчо Чолаков и кметът на община Айтос Васил Едрев ще се срещнат с дванадесетокласници от трите училища в града, с техните преподаватели, директори и граждани.

Предвижда се събитието да протече в два панела, в първия ще бъде изнесена презентация, посветена на 10-та годишнина от членството ни в ЕС и подготовката на страната ни за първото ротационно председателство, което ни предстои през 2018 г.

Във втория панел ще бъдат представени конкретни европейски проекти, реализирани от община Айтос, както и ползите от тях за жителите на общината.

Младата аудитория, която ще участва в събитието, не е избрана случайно. Именно развитието на младите  хора е едно от четирите основни приоритета, върху които е насочен фокусът на българското европредседателство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки