Валери Симеонов за „кумгейт“, калинките във властта и безсилието на БСП да сътвори компромат


Валери Симеонов за „кумгейт“, калинките във властта и безсилието на БСП да сътвори компромат
06 Октомври 2017, Петък


От две седмици се занимаваме с претоплена манджа, забъркана от Елена Йончева – известна с това, че никога не доказва твърденията си, каза в студиото на Нова телевизия вицепремиерът по икономическата и демографската политика и лидер на НФСБ

Автор: Силвия Горанова

Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години. За съжаление сега също ги има. Това коментира в студиото на „Здравей, България“ на Нова телевизия вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически калинки за съжаление не са прекратени. Тези назначения са практика и когато се сменя властта започват и чистките. Трябва обаче да си дадем сметка, че кадри се създават трудно.

Много добре знаете, че когато се смени властта, веднага се сменят кадри. Не само в централната власт, но и в провинцията. Нещо, което е грозно, защото трябва да си дадем сметка - в България кадри се създават трудно"
, каза още лидерът на НФСБ. 

Той обаче е категоричен, в случая в Хасково няма никакъв кумгейт и е коренно различен от опитите да се назначават партийни калинки във властта. Не трябва да съдим за хората по това дали са роднини на някого, а по това дали вършат или не вършат работа. Както е казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки, обясни Валери Симеонов.

"Тези разговори са маловажни, това не е дневният ред на обществото. Темата е изчерпана, глупава е, две седмици се занимаваме с претоплена манджа, забъркана от Елена Йончева – известна с това, че никога не доказва твърденията си. Също както постъпи по отношение на границата. Лъга, лъга, и като я дадох на прокуратурата, млъкна.

Всеки е на някой роднина. България намаля с близо два милиона. Да не мислите, че всички в провинцията имат капацитет да заемат ръководни длъжности?" - каза вицепремиерът.

БСП няма никакви аргументи. Тези скандали станаха, в момента, в който пенсиите се вдигнаха с 24 процента – нещо, което никой не е правил досега. На 824 000 души.

На въпрос ще издържи ли правителство четири години, той отговори по следния начин: "Аз бях човекът, който настоя в края на политическото споразумение да пише, че то се прави за четири години. С което съм показал своето отношение за срока на управление. Смятам, че България не трябва да бъде подлагана повече на такива експерименти като предсрочни избори. Аз ви питам – добре, заминава си нашето коалиционно правителство - кой идва?

Едно разпиляно БСП, което не може да изкара нито една аргументирана теза срещу управляващите. Нито една критика по отношение на промените, които са направени за последните 5 месеца. Независимо от подкрепата на клакьорски медии, които оплюваха от сутрин до вечер това правителство.

Или може би ще дойде ДПС да ни управлява – също партия в дълбока криза, която сега се чуди с кого да се заяде. Захванаха се с Красимир Велчев – изключително почтен човек. Защо? Защото трябва непрекъснато да разделят обществото."


Валери Симеонов отказа за коментира казуса за отнетия лиценз за търговия на оръжейната фирма "Емко". "Не трябва да се говори много за тези военни сделки. Какви оръжия, какъв калибър, на коя държава продаваме... Ние се самоубиваме с изнасянето на тази информация – всичко изнесохме от кухнята вече, а не бива така. Тази информация стига до клиента купувач и до Русия като основен наш конкурент на пазара за оръжия. Не искам да говоря толкова, колкото някои мои колеги, ще бъда внимателен в изказа си" заяви Симеонов по темата с военния завод "Емко" и отнетия лиценз за търговия на предприятието.

Той уточни, че времето ще покаже има ли реално държавна акция срещу това предприятие и как ще приключи казусът. „Мога да подчертая, че резултатът от конфликта между държавата и частната фирма е негативен, защото 4 хил. човека са без работа и стачкуват – това са 4 хил. семейства“, каза още вицепремиерът.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки