Търсят се доброволци в екипа на Българското председателство


Търсят се доброволци в екипа на Българското председателство
05 Октомври 2017, Четвъртък


Срокът за подаване на документи е удължен с 10 дни заради ваканциите на студентите

Автор: Силвия Горанова

Всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври. 

Министър Лиляна Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи по предложение на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. Мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин. В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

За тяхната добра организация Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС ще разчита и на няколко основни групи от доброволци – придружаващи делегациите на високо ниво, обслужващи информационните бюра, подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки