ВМА празнува 50-годишен юбилей на една от водещите си катедри


ВМА празнува 50-годишен юбилей на една от водещите си катедри
Снимка: БНР
03 Октомври 2017, Вторник


На днешната дата, през 1967 г. е открита катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия на

Автор: Силвия Горанова

Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия“ отбеляза днес, 3 октомври, 50 години от своето създаване. В съответствие с комплексното развитие на болницата и утвърждаването й като водещо лечебно заведение, в клиниката всекидневно се извършват високотехнологични оперативни интервенции, както в областта на ендопротезирането на големи стави и операции на тежки счупвания, така и при прилагането на най-съвременните методи на ендоскопска травматологична хирургия, съобщават от Министерството на отбраната.

Приветствие към медиците от името на министъра на отбраната  Красимир Каракачанов поднесе заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

“Като наследник на редица водещи имена  в областта на травматологията и ортопедията, екипът има нелеката задача да продължи да  развива научна дейност и да прилага най-съвременните методи на  лечение  в унисон с постиженията на  водещите световни практики“, отбеляза той.

„Военномедицинска академия отдавна е предпочитано място за лечение на пациенти  от цялата страна. Малко са болниците, които развиват комплексен подход в лечебния процес и затова  нивото на постигнатите резултати не може да не ни радва“, заяви заместник-министър Запрянов и добави, че тези успехи  позволяват днес Военномедицинска академия да бъде определена като ключов елемент в системата на националната ни  сигурност, както и в управлението на кризи.

От името на министър Каракачанов той  пожела на медиците да защитават и занапред доброто име на Военномедицинска академия  като водещо болнично заведение, стъпило на висок лечебно-диагностичен стандарт и научно израстване.

Колективът беше поздравен и от началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. Той изказа искрената признателност на армейското ръководство за отношението и търпението, което проявяват медиците при лечението на военнослужещите и техните семейства.

“Бъдете все така уверени в избора на трудната ви, но високохуманна професия и нека винаги се чувствате на гребена на вълната във вашето професионално развитие“, каза той.

Тържеството беше уважено от секретаря по отбрана и сигурност при президента Стефан Янев, от д-р Мирослав Ненков - заместник-министър на здравеопазването и от други представители на сродни институции и организации.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки