Дърво скри с клоните си паметника на ген. Делов в Кърджали


Дърво скри с клоните си паметника на ген. Делов в Кърджали
Снимка: 24rodopi.com
03 Октомври 2017, Вторник


Общински съветник призовава местната власт да се погрижи за външния вид на монумента преди празника на родопския град, който се чества на 21 октомври

Автор: Десант

На 21 октомври Кърджали отбелязва своя празник. На този ден през 1912 г., по време на Балканската война, градът, който след Съединението на Княжество България и Източна Румелия остава в пределите на Османската империя, е завзет и освободен от Хасковския отряд.

Броени дни преди празника, паметникът на освободителя на родопския град - ген. Васил Делов, е изцяло закрит от растящото в съседство огромно дърво, алармира общинският съветник Гроздан Колев.

В писмо до кмета на общината той призовава местната власт да се погрижи за външния вид на монумента, съобщава местният сайт 24rodopi.com.

„Пред паметника на Делов цветя се полагат не само на официалните празници, което свидетелства за уважението на гражданството към личността и делото  му. Той заслужава по-добри грижи. И не само в навечерието на 21 октомври. Как възпитаваме децата си, щом сме в състояние да им дадем толкова ярък пример за нихилистично отношение към един от героите на нацията?!“, задава риторичен въпрос на местните управляващи общинският съветник.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки