Истанбулската конвенция въвежда за първи път ново определение за пол


Истанбулската конвенция въвежда за първи път ново определение за пол
03 Октомври 2017, Вторник


Ратифицирането й ще доведе до отхвърляне на естествените различия между мъжете и жените

Автор: Десант

Европейският парламент гласува присъединяването на Европейския съюз към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, известна още като Истанбулската конвенция.

В нея обаче, освен мерките, насочени към предотвратяване на насилието спрямо жени и деца, се въвежда за първи път определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето, установени в международното право.

Според експерти, подобна дефиниция ще доведе до отхвърляне на естествените различия между половете, а от там и до по-слаба защита на жените от насилие.

Широкото тълкуване на пола и половата идентичност излага на риск правата на жените, родителите, децата и религиозната свобода, категорични са от Гражданско сдружение "Асоциация общество и ценности”, които разпространиха отворено писмо до медиите по този повод.

България подписа Истанбулската конвенция през април месец миналата година.  За да влезе в сила, е необходимо тя да бъде гласувана от българския парламент.

Ако това стане, родителите ще могат да бъдат обвинени в насилие срещу тяхното момиченце при условие, че не уважат нейното желание да се обръщат към нея като към момче. Същото може да се случи, ако те решат да потърсят медицинска помощ за детето си, което страда от разтройство на половата идентичност. Така родителите няма да могат да възпитават  децата си, в съответствие с техните лични морални убеждения.

Училищата, в т.ч. етнически и религиозни, ще могат да бъдат санкционирани, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и съблекалните на момичета, и обратно.

Разпоредбите на Истанбулската конвенция ще нарушат и свободата на религията. Свещенослужителите,  обвързани с абсолютно задължение за тайна на изповедта, ще бъдат принудени да нарушат тази тайна, а оттам и своята религиозна свобода.

Когато обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието спрямо жени ще стане формален ангажимент. Борбата с насилието срещу жените, подпомагането на жертвите, и образованието на гражданите като част от предотвратяването на насилието, са сред изключителните компетенции на страните членки на ЕС.

При присъединяването си към Истанбулската конвенция Европейският съюз нарушава Договора от Лисабон и надхвърля правомощията си.

Днес насилието срещу жени и домашното насилие представляват престъпление във всички държави членки на Европейския съюз. Само половината от тях обаче са ратифицирали спорната Конвенция от Истанбул. Много европейски страни изразяват опасения, свързани с потенциалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.

Решенията на Съвета на Европа и Европейския парламент, с подписването на Истанбулската конвенция, не задължават страните членки да я ратифицират на национално равнище. В случай на ратификация от дадена страна, следва задължението тя да се съобразява с приетата конвенция.

Всеки гражданин може да подкрепи петицията до народните представители за отхвърляне на Конвецнията от Истанбул на: http://civilactionbg.com/?p=222, посочват от Гражданско сдружение "Асоциация общество и ценности”В категории: Политика

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Монах на Просветлението
28.12.2017 21:34:24
1
1
Мдааа...
Поредната акция на Култур-Марксистите (известни още като Нео-либерали, "социал-демократи", а в България дори като "десни"...нищо, че всичките са бивши комунета) за унищожение на бялата раса. Ако се чудите, какво общо има подкрепата на подобни девиационни поведения, работата е там, че хомосексуалните деца не правят. А либерал-левичарите точно това желаят - ограничаване раждаемостта на коренното европейско население и подмяната му с пришълци, защото за тях, всеки, който е патриот, а не безроден космополит като тях, подлежи на дискриминация. Ето едно кратко резюме относно идеологията на тия откачалки.

https://www.youtube.com/watch?v=c7as0pFxPYc
2
blackbox
09.11.2017 12:45:48
1
5
намерили сте кого да цитирате като "експерт", а и да ги рекламирате с подписката им — АОЦ, една ретроградна евангелистка организация, мощно подпомагана финансово от американски консервативно-религиозни донори. нагло намесваща се с религиозни парадигми в светските отношения и позиции на държавата.
в горния текст е пълно със манипулативни спекулации, подобни на "Когато обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж...". лъжа, изречена със загрижен тон, макар никой (още по-малко ИК) да иска да "заличава" разликите между мъжа и жената.
1
MUNCHO
03.10.2017 10:23:35
3
2
BALGARIJA TRJABVA DA PRESTANE DA PODPISVA NA ,,KILO,,RAZNI KONVENTZII!I DA PREMAXNE TOZI 4LEN
V SEGASHNATA NI KONSITUTZIJA,DAVASH PRAVO ZAKONODATELSTVOTO NI DA BADE OPREDELJANO OT E.S.
RAZNI KOMISII I KOMISARI, ZA KOITO NIKOI NE E GLASUVAL.ZA KAKVO SA TOGAVA NATZIONALNITE PARLAME
NTI?!KAKTO I DA SE ZABRANI NA PRAVITELSTVOTO I RAZNI EVRODEPUTATI DA PODPISVAT KAKVOTO I DA BILO
BEZ RESHENIE NA NARODNOTO SABRANIE!IMAME SI I SEGA ZAKONI,KOITO ZASHTITAVAT ZENITE OT NASILIE,
KOITO SI NJAMA-DA SI PRIEMA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки