В началото на ловния сезон: Проверяват ловно оръжие и авджии


В началото на ловния сезон: Проверяват ловно оръжие и авджии
Снимка: bglov.com
02 Октомври 2017, Понеделник


Дружинката в сунгурларското село Садово отстреля още на първа гонка цели 10 диви прасета

Автор: Десант

В Северозападна България бе проведена полицейска операция за предотвратяване на  инциденти с ловно оръжие. Заради откриването на ловния сезон за едър дивеч, на който бе дадено начало в първия ден на октомври, във Вършец бяха проверени 4 ловни дружинки и 38 ловци, но били констатирани нарушения. В Берковица на проверка са подложени 7 ловни дружинки и 112 ловци, но всички били изрядни.

При подобна акция в Лом 10 ловни дружини били проверени заедно със 102 притежатели на ловни оръжия и участващи в ловен излет. Нарушения на ловния закон нямало. Установени са 2 нарушения на  закона за оръжията и боеприпасите, заради които били съставени актове.

Междувременно в събота, 29 септември, ловец от Вълчедръм простреля неволно свой сътрапезник. Мъжете от  компанията, в която бил и 48-годишният К. Л., били седнали надвечер „на приказка” . Неволно  К. Л. стрелял с ловната си пушка и ранил в десния крак 39-годишния И. С. Пострадалият е в болница, няма опасност за живота му, съобщават от полицията, без да уточняват подробности защо мъжът е бил с пушка, дали е в нарушение и какво точно не е спазил.

Успешно начало на ловния сезон постави дружинката в сунгурларското село Садово, където още на първа гонка авджиите отстреляха цели 10 диви прасета, информира специализираният сайт БГ Лов.
  
В същото време, миналата седмица парламентът отхвърли законопроект на група народни представители от "Обединени патриоти", който трябваше да внесе корекция на правилата за отстрелване на дивеча.

В него се настояваше министърът на земеделието да може да променя сроковете за ловуване и да регулира числеността на дивечовите запаси със своя заповед.

Мотивите на промените са обвързани с разпространението на африканската чума по дивата свиня, водещо до значителни икономически загуби.

Законопроектът бе одобрен от земеделската комисия в парламента, но бе отхвърлен от тази по околната среда. Той бе отхвърлен в пленарна зала без по него да има дебати.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
02.10.2017 12:45:50
0
0
POREDEN ABSURD!KAK TAKA MOZE DA SE OTXVARLJA NESHTO BEZ DA SE POSO4AT MOTIVITE ZA TOVA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки