В Бургас лекуват с лазер болки в ставите и трудно зарастващи рани


В Бургас лекуват с лазер болки в ставите и трудно зарастващи рани
Д-р Диана Маринова
02 Октомври 2017, Понеделник


Физиотерапия и рехабилитация по клинична пътека е възможна и за състояния след инсулт и инфаркт

Автор: Силвия Горанова

Лазертерапия при болки в ставите и трудно зарастващи рани използват в Отделението по физиотерапия и рехабилитация на УМБАЛ Бургас. Отделението е единствено в Югоизточна България, с изключение на санаториалните бази, което приема пациенти по 5 клинични пътеки за рехабилитация и физиотерапия.

Лечение е възможно и в амбулаторни условия, без болничен престой, съобщи началникът на отделението д-р Диана Маринова.

Само тук е възможна ранна рехабилитация на болни след инсулт, което е голямо облекчение за близките на такива пациенти и шанс за пълно възстановяване на движенията.

Терапиите, които се прилагат са комплексни лазер-терапия, магнитотерапии, електротерапии, електростимулация, ултразвукова терапия, кинезитерапия, топлотерапия, студотерапия. Физиотерапевтите помагат и при редки заболявания, включително мускулна атрофия при възрастни.

Три са начините, по които пациентите могат да постъпят в отделението. Най-често те се насочват веднага след острите състояния – инсулт, инфаркт, ортопедична или неврохирургична операция, още преди да са напуснали болницата.

Ако страдате от заболяване, което се повлиява добре от физиотерапията, можете да вземете направление за прием в болницата и да ви бъдат назначени нужните процедури. Третият вариант е особено добър за работещите хора – отделението приема амбулаторни пациенти с направление за специалист-физиотерапевт и не е необходим  болничен престой.

„Имаме сключен договор с медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“. Трябва да се вземе направление №3 за специалист-физиотерапевт и да се представи в медицинския център“, обясни д-р Маринова.

Състоянията, при които физиотерапията помага, са множество – като се започне от всички болки в ставите и сухожилията, шиповете, спортните травми, т.нар. тенис лакет, диабетно стъпало и др.

На прага на есента, когато тези състояния се обострят заради резките смени в температурата, отделението е пълно както с пациенти, така и с млади стажанти. Тук се обучават студенти от специалностите - рехабилитация и ерготерапия на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки