Нови скандали в Хасково: Кметът Добри Беливанов няма да подава оставка


Нови скандали в Хасково: Кметът Добри Беливанов няма да подава оставка
Добри Белеванов Снимка: Хасково.нет
30 Септември 2017, Събота
Автор: Иван Енев

Добри Беливанов заяви, че остава кмет на Хасково и член на ГЕРБ. Това обяви той пред журналисти по време натрадиционния национален събор поклонение край Маджарово, съобщава dariknews.bg.

Беливанов не пожела да отговаря на въпроси относно скандала от последните дни, но обеща да даде информация около ситуацията следващата седмица.

През седмицата партията на Бойко Борисов свали доверието си от кмета Добри Беливанов. В областния град настъпи управленска криза. Оставки подадоха двамата заместник-кметове и ключови служители на общината.

Според кмета обаче "няма управленска криза". "Нека да погледна, като се прибера, какви са мотивите и тогава. Днес е събота", каза той.

Добри Беливановобясни, че няма политически натиск върху него, но не отговори дали в община Хасково има шуробаджанащина, каквито критики отправиха от БСП. Той отказа да отговори и на въпроси дали е бил в Монако и кой е платил за екскурзията.

Кметът обяви, че ще отговори на обвиненията следващата седмица.

На събора поклонение присъства и депутатът от БСП Никола Динков, за когото скандалът в Хасково е вътрешнопартиен за ГЕРБ. "Предполагам, че в близките дни ще има развитие, след като и кметът Беливанов даде изявление", каза той.

Народният представител Георги Станков от ГЕРБ пък обясни, че не е нормално Добри Беливанов да е на екскурзия, когато има такъв скандал в областния град.

"Аз не го забелязах хасковския кмет, видях го, когато вие го подгонихте да му вземате интервю. Защо трябва да говоря с хасковския кмет? Той е член на ГЕРБ, а общинската организация и общинските съветници в Хасково много ясно и категорично заявиха, че оттеглят подкрепата си за кмета Добри Беливанов и аз смятам, че основанията, които имат, са обективни. Не е нормално един кмет при проблемите, които са в Хасково, да ходи по почивки", коментира пред журналистите народният представител.

Нямам ли право на отпуск, попита от своя страна градоначалникът.

Припомняме, че „Коалиция за Хасково” в местния парламент поиска оставката на кмета Добри Беливанов и разпускане на Общинския съвет. Това стана по време на редовното заседание на местния парламент, което върви и в момента. Искането е заради управленската криза.

Председателят на Общинския съвет Таня Захариева пък е пуснала сигнал до полицията относно кмета Добри Беливанов. По думите й, уведомлението за удължаване на отпуска си, което е изпратил Беливанов от чужбина било парафирано с печат-подпис. Съществувнето на такъв печат според Захариева е притеснително, тъй като не е ясно върху какви още документи би могъл да бъде използван.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки